Látásszűrés cégeknek

A mai munkahelyeken elsõsorban számítógépes munkavégzés folyik, ezért nagyon fontos, hogy olyan körülményeket teremtsünk, ahol a dolgozók hatékonyan és pontosan tudják ellátni feladatukat.

A tartós számítógépes munka számos panaszt okozhat, melyet a szakirodalom „computer vision syndrome” (CVS; számítógépes látási tünetegyüttes) néven foglal össze. Az ehhez kapcsolódó leggyakoribb problémák a fáradt, égő szem, elhomályosuló látás, fókuszálási nehézségek, a szem túlterheltsége, szemszárazság vagy könnyezés, a szem kivörösödése. Ez a tünetcsoport a felmérések szerint a képernyő előtt dolgozók 50-80%-át érinti.

Magyarországon miniszteri rendeletek – 50/1999.(XI.3.) EÜM és a 3/2002.(VIII.30.) ESzCsM rendelet – szabályozzák a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeit. A legfontosabb kitételek a foglalkozás egészségügyi vizsgálat keretében rendszeresen elvégzett szemészeti vizsgálat. A szemész ki tudja szűrni az optikai hibákat, melyeket szemüveggel lehet és kell korrigálni. Szükség esetén a szemész speciális, a számítógépes munkához kialakított szemüveget rendelhet.

Üzletünk vállalja cégek, intézmények szemorvossal, optometristával, szemvizsgáló computerrel és a korszerű vizsgáló eszközökkel történõ szemészeti szûrését, egyidejûleg biztosítva a szemüvegrendelési lehetõséget. Igény esetén kitelepülünk az adott intézménybe, és a vizsgálatokat a helyszínen elvégezzük. Kérésre konkrét árajánlattal állunk az érdeklõdõk rendelkezésére.